Serie: De gastouder als ondernemer (dl. 1)

Het zelfstandig ondernemerschap van gastouders. Daar is het laatste woord nog niet over gesproken. Gastouders en de Belastingdienst staan in sommige gevallen lijnrecht tegenover elkaar, waarbij alleen een rechterlijke uitspraak de zaak kan beklinken. Wat is er aan de hand in gastouderland?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bron: AdobeStock

Wij zijn de afgelopen weken opnieuw in deze zaak gedoken, die veel stof doet opwaaien in de gastouderbranche. Niet alleen gastouders, maar ook gastouderbureaus, brancheorganisaties en adviseurs volgen de ontwikkelingen op de voet en geven de komende weken hun mening over de (lopende) zaken.

Augustus 2016

Waar begon het? Hoewel er eerdere rechtszaken zijn geweest rondom het zelfstandig ondernemerschap van gastouders, beginnen wij bij de uitspraak van het Gerechtshof Arnhem/Leeuwarden, op 17 augustus 2016, die voor veel onrust zorgde onder gastouders. Het ondernemerschap van gastouders kwam ter discussie, toen op die dag een gastouder als niet-zelfstandige werd aangemerkt. De

0
373

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.