Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schrijfster Kinderboekenweek bij Kinderopvang SKDD

Janneke Schotveld, vooral bekend van haar boeken ‘Superjuffie’ had dit jaar de eer om het kinderboekenweek geschenk te schrijven. SKDD nodigde de Driebergse schrijfster uit in hun themamaand ‘Griezelig gezellig’.

Kinderen van vier BSO-locaties van Kinderopvang SKDD (Driebergen en Doorn) verzamelden zich afgelopen donderdag op BSO Het Vossenhol. Daar liepen ze samen met schrijfster Janneke en illustrator Annet een ronde door de Griezelroom, die speciaal voor deze gelegenheid door de oudere BSO kinderen was gemaakt. In de ‘Meet & Greet’ werden de schrijfster en illustrator door de kinderen bloot gesteld aan een vragenvuur en werden er flink wat handtekeningen uitgedeeld.

Hersenverbindingen

De presentatie van Janneke en Annet waarin ze de kinderen testten op hun boekenkennis werd verrassend interessant. En dat ze de kinderen vertelden dat je van lezen (en voorgelezen worden!) slim wordt … (iets met nieuwe verbindingen in je hersenen) net als muziek maken, daar werden sommige kinderen wel even stil van.


Het gaat goed met het kinderboek. Maar hoe kies je uit al die prachtige boeken het juiste boek? Waar moet je op letten? Wij verzamelden wat tips.


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.