Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schooldirecteuren gematigd tevreden over bso

Schooldirecteuren gematigd tevreden over bso

De verplichting om als school buitenschoolse opvang te bieden aan leerlingen is nu vier jaar van kracht. Uit een bsometing van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) blijkt dat 95 procent van de scholen voldoet aan de wettelijke verplichting. Directeuren zijn over het algemeen gematigd tevreden over het resultaat van de wetgeving.

Samenwerking met één ko-organisatie
Voor de meeste scholen komt de vraag naar bso overeen met de verwachting. Meestal wordt er samengewerkt met één kinderopvangorganisatie waabij de opvang plaatsvindt buiten het schoolgebouw. Grote scholen maken vaker afspraken met meerdere bso’s en opvang vindt ook vaker plaats binnen het eigen schoolgebouw waarbij lokalen worden verhuurd aan een kinderopvangorganisatie. Een klein aantal scholen heeft een rechtspersoon opgericht waaronder de bso is geregeld. Knelpunten zijn er ook. dat gaat voornamelijk over een gebrek aan geschikte huisvesting en de strenge eisen van de Wet kinderopvang.

Aansluiting onderwijs en opvang
Tweederde van de schoolleiders vindt de aansluiting met de bso voldoende. Om de overgang tussen onderwijs en opvang te latenm slagen moeten een aantal zaken op orde zijn. De directeuren noemen als belangrijke voorwaarden hiervoor een geschikte ruimte, aansluiting van visie tussen bso en school, goede samenwerking, voldoende financiën en de nabijheid van de bso bij de school.

Bekijk hier de resultaten van het bso-onderzoek

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.