Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schadeclaims voor de Stint kunnen ingediend worden, maar wie gaat ze betalen?

'Om te krijgen waar je recht op hebt, moet je een ander opofferen. Alsof we in een Nederlandse remake van de Netflix-serie "Squid Game" zijn beland waarbij rare spelletjes worden gespeeld en mensen tegen elkaar worden opgezet. Alleen maar omdat het ministerie zijn eigen fouten niet wil erkennen', aldus BK-directeur Emmeline Bijlsma. Ze reageert op het openstellen van de schadevergoeding voor afgedankte Stints, waarbij kinderopvangorganisaties akkoord moeten gaan met het (eventueel) verhalen van de kosten van de schadeclaims op een derde partij, een zogenoemde cessie.  
Foto: ANP

De

Registreren

1 REACTIE

  1. Beste allemaal,
    Wij gaan wel gebruikmaken van de schadevergoeding. Naast de Stint die werd ingenomen hebben wij met veel pijn in ons hart de BSO locatie moeten sluiten omdat het zonder de Stint onbegonnen werk was geworden. Wij kregen het niet meer rond. Ouders die zagen dat de kinderen veel te lang onderweg waren en leidsters die tegen wil en dank moesten helpen ophalen. De schade die hieromtrent is ontstaan is ongelofelijk groot, zowel in onze organisatie als bij ouders en kinderen. Wij hebben deze klap nagenoeg net kunnen doorstaan. Kunnen we die schade ook verhalen? NootdorpKinderopvang KHH

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.