Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Sanne van der Mey – Hoe gaan we om met jongens op de bso?

Jongens

Registreren

4 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Ha Dennis!
  Jazeker dat ik jouw weblogs heb gelezen! De ‘bso als roze vrouwenwereld’, daar kan mijn mannelijke collega het zeker mee eens zijn denk ik! Omdat wij het als een ‘probleem’ zien dat we jongens inderdaad negatief benaderen hebben wij gekozen voor een workshop. Om leidsters bewust te maken van hun manier van omgaan met iets wat zij niet kennen. (jongensgedrag). Wij zijn op het moment erg bezig ‘om anders te kijken’.
  Persoonlijk hoop ik dat ‘onze’ man het nog een hele tijd volhoudt op de bso.. Niet alleen is hij een spiegel voor ons maar wordt het ook een stuk gezelliger omdat de denigrerende opmerkingen over en weer gaan, zeker na de workshop… Zelfspot is een groot goed..

 3. Hoi Sanne, heb je ook mijn weblogverhaaltjes al eens gelezen. Helaas heb ik al weer een tijdje geleden noodgedwongen moeten stoppen met mijn werkzaamheden bij de kinderopvang. Hier heb ik ruim twee jaar met veel plezier gewerkt.
  Het klopt dat jongens anders zijn dan meisjes, gelukkig maar. Toch valt het mij iedere keer weer op dat negatieve eigenschappen worden toegeschreven aan jongens. En positieve karaktereigenschappen als typisch vrouwelijk worden neergezet. Maar wat dacht je van het buitensluiten van kinderen of gniepig roddelen onderling. Dat zijn typisch vrouwelijke karaktertrekken en eigenlijk veel erger dan een kussengevecht of rennen in de BSO.
  Er worden te veel bewegingsbeperkende maatregelen bedacht door leidsters omdat ze zich simpelweg niet kunnen identificeren met jongensgedrag. Helaas houdt geen man het langer dan twee jaar vol om te werken in een BSO met vrouwen die zich constant denigrerend uitlaten over mannengedrag beste Sanne. En de kinderen (jongens) in de BSO zijn daar nog het meest het slachtoffer van.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.