Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sander Hooftman – Floorball

Floorball is een redelijk nieuwe sport in Nederland. Niet veel mensen kennen deze sport. Het veldhockey is bekender en populairder. Toch is floorball een veel leukere sport voor kinderen!

Allereerst zal ik het spel floorball even uitleggen. Het word gespeeld met een stick die verdacht veel op een ijshockeystick lijkt. Het spelletje stamt dan ook af van ijshockey. Je kan floorball eigenlijk zien als ijshockey zonder ijs en schaatsen aan. Je hoeft niet op een “bolle” kant te letten, of “shoot” zoals in het veldhockey. Net als bij ijshockey mag de puk/bal gestopt worden met het lichaam. De puk mag wel alleen verplaatst worden met de stick.

Omdat het spel toegankelijk is door de lage instapvaardigheid (stick vasthouden en balletje slaan) is het een prima spel voor op de bso. Omdat wij vanuit het sportteam ons richten op kinderen van 7 tot 12 jaar heb je veel niveauverschil. Dus zoek je naar spelletjes die daarin het beste passen. Zo kwamen wij dus uit bij floorball.

De clinic:
Ik was een beetje te vroeg op bso locatie Grote Beer en ik had nog een uurtje voordat de clinic floorball zou beginnen. Nou kan ik erg slecht stilzitten, dus dacht ik laat ik is een stick en een balletje uitproberen. Binnen de kortste keren was ik aan het slalommen door de gangen en knutsellokalen met zo’n 10 kinderen achter me aan rennend. Gelukkig konden de pedagogisch medewerkers er om lachen met al die drukte binnen.

De clinic begon met het individueel spelen van de bal met leuke spelletjes als stoelendans en starten en stoppen op het fluitsignaal. Daarna mochten de kinderen proberen om met zijn 2en al overspelend te scoren bij Lianne (stagiaire sportteam). Zij moest bijna voor haar leven vechten om sticks te ontwijken af en toe. De kinderen leefden zich tenminste wel helemaal in, in het spel. Als ze hadden gescoord kregen ze als cadeau een klein snoepje.

Aan het einde speelden we nog een toernooi 2 tegen 2 met knock-out systeem. Ik kon het niet laten om zelf mee te doen. Mijn speelmaatje vond het in ieder geval erg leuk nadat hij 3 potjes achter elkaar had gewonnen. Waarschijnlijk mag ik volgende week niet meer meedoen van de Kids!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.