Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking praktijk en opleiding in Friesland

Samenwerking praktijk en opleiding in Friesland

Zo’n 25 kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met ROC Friese Poort. De samenwerking tussen de organisaties moet leiden tot een betere kwaliteit van de kinderopvang.

Structureel overleg
De roc’s en de organisaties voor kinderopvang en peuterspeelzalen gaan samenwerken op het gebied van het competentiegericht opleiden, de afstemming van opleiding en praktijk, de begeleiding van studenten en de wijze van examinering. Calibris is als adviseur betrokken bij de samenwerking. In de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk hebben zowel medewerkers als ouders behoefte aan verdere ontwikkeling en verdieping van de pedagogische praktijk. De afspraken in het convenant en structureel overleg op strategisch niveau maken dit mogelijk.

Ontwikkelingen
Recente ontwikkelingen in het middelbaar beroepsonderwijs, zoals de invoering van de nieuwe kwalificatiestructuur en het competentiegericht leren en opleiden, sluiten aan bij de behoefte van de werkgevers om enerzijds de toestroom van leerlingen te vergroten en anderzijds de pedagogische kwaliteit van hun medewerkers te vergroten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.