Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerking Kinderopvang Rivierenland en Kanteel

Alweer kondigen twee kinderopvangorganisaties aan samen te willen werken in de toekomst om zo de duurzaamheid en kwaliteit van hun kinderopvang beter te kunnen borgen. Het gaat om Kinderopvang Rivierenland en de grootste kinderopvangorganisatie van Den Bosch: Kanteel. De samenwerking gaat officieel per 1 januari 2015 van start.
Samenwerking Kinderopvang Rivierenland en Kanteel
Foto: ANP

Hoe de twee organisaties willen samenwerken, wordt de komende maanden onderzocht. De beide organisaties hebben in ieder geval de intentie uitgesproken om te gaan samenwerken. Concurrenten zijn de organisaties niet van elkaar. Kinderopvangorganisatie Rivierenland verzorgt kinderopvang in de gemeenten Buren, Geldermalsen, Neerijnen en Tiel. Kanteel richt zich vooral op ouders en kinderen in de gemeenten Den Bosch, Zaltbommel en Maasdriel.

Gelderland en Brabant

Het gebied waar de organisaties zich op richten liggen wel redelijk bij elkaar in de buurt. Kinderopvang Rivierenland biedt opvang aan ongeveer 1900 kinderen in het zuiden van Gelderland, verdeeld over acht kinderdagverblijven, zestien bso’s en tien peuterspeelzalen. Daarnaast verzorgt de organisatie de tussenschoolse opvang op twaalf scholen en is er een gastouderbureau. Kanteel is groter want biedt opvang aan ruim 3600 kinderen in het noorden van Brabant in 19 kindercentra, vier kinderdagverblijven, vijf peuterarrangementen en dertien bso’s.

Meer samenwerkingsverbanden

Kinderopvang Rivierenland en Kanteel denken dat schaalvergroting kan helpen om de kwaliteit in de toekomst beter te borgen. Andere organisaties kondigden de afgelopen maanden ook aan om, met vergelijkbare motieven, samen te werken. Zo tekenden Kinderopvang Humanitas (landelijke dekking) en SKE (Enschede) onlangs een intentieverklaring voor een samenwerking. En Kinderopvangorganisatie SKAR (Arnhem) is per 26 juni aangesloten bij Korein (Eindhoven).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.