Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samen opvoeden in de wijk versterken

Samen opvoeden in de wijk versterken

Op het slotcongres “Allemaal opvoeders” is een handreiking aangeboden die aantoont hoe Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) de opvoeding van kinderen in de buurt kunnen versterken. Het is het resultaat van een tweejarige pilot onder elf gemeenten.

Gedeelde verantwoordelijkheid
In de pilot is gekeken hoe je het opvoeden van kinderen in de buurt tot een gedeelde verantwoordelijkheid kunt maken. Voor een positieve ontwikkeling van jeugdigen is het belangrijk dat zij opgroeien in een sociale opvoedomgeving waarin mensen zich betrokken en medeverantwoordelijk voelen. Het CJG kan dit mogelijk maken. Het Nederlands Jeuginstituut (NJi) hoopt met de handreiking andere gemeenten te inspireren.

Ontmoetingsplaats
In de handreiking staan voorbeelden welke rol het CJG kan spelen in het versterken van de gezamenlijke verantwoordelijkheid. Zo kan het CJG ontmoetingsplaatsen mogelijk maken of activiteiten van ouders en andere buurtbewoners onder de aandacht brengen. In het project namen de gemeenten Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlemmermeer, Houten, Loon op Zand, Maastricht, Sittard-Geleen, Tilburg, Utrecht en Zaanstad deel. Het NJi en de Universiteit van Utrecht zijn de initiatiefnemers.

Lees meer over het project op allemaalopvoeders.nl >>

Foto: Stcok.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.