Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruimte-OK ontwikkelt huisvestingsinstrumenten

Ruimte-OK gaat instrumenten op de markt brengen waarmee directeuren in de kinderopvang en het onderwijs geholpen worden bij het ontwikkelen en (her)inrichten van gebouwen. De technische universiteiten van Eindhoven, Delft en Twente werken eraan mee. De instrumenten worden nog voor de zomer gepresenteerd.
Ruimte-OK ontwikkelt huisvestingsinstrumenten
Foto: ANP Photo

De samenwerkingsovereenkomst tussen Ruimte-OK en de universiteiten is onlangs ondertekend op het symposium ‘Slimme integrale levering van duurzame schoolgebouwen’.

Regie pakken
De instrumenten vormen samen een compleet hulppakket bij huisvestingsvraagstukken. Van het ontwikkelen van huisvesting tot en met het evalueren van de kwaliteit van het gebouw. De evaluatie bestaat zowel uit het meten van de gebruikstevredenheid als de technische gebouwprestaties. In het persbericht belooft Ruimte-OK dat besturen van scholen en kinderopvangorganisaties zelf de regie kunnen pakken om zo meer grip te houden op de ontwikkeling, de kosten en de kwaliteit van de gebouwen.

Scholenbouwwaaier

In 2012 werd de scholenbouwwaaier geïntroduceerd. De nieuwe instrumenten zijn hierop een aanvulling. Organisaties die gebruik willen maken van de scholenbouwwaaier kunnen deze downloaden als app.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.