Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

130 partijen toonden interesse in Estro-vestigingen

De doorstart van Estro-locaties levert een grote cijferbrij op. Estro communiceerde dat er 138 vestigingen niet door Smallsteps werden overgenomen. Maar nadat alle vestigingen waren doorgelicht, bleven er nog 84 over om te verkopen. Curator Wouter Jongepier wil benadrukken dat eerder genoemde cijfers daardoor wel eens een verkeerd beeld kunnen opleveren.
130 partijen toonden interesse in Estro-vestigingen
Foto: ANP

Van de 138 vestigingen die niet werden overgenomen door Smallsteps, bleken er dertig al niet meer in werking. Van alle vestigingen zijn er uiteindelijk 84 te koop aangeboden. ‘De curator kan uiteraard geen vestigingen overdragen die niet meer operationeel zijn’, zegt een woordvoerder van Jongepier. De 54 locaties die niet te koop werden aangeboden, waren al niet meer operationeel of hadden de afgelopen twee maanden te weinig omzet gedraaid om verkocht te kunnen worden.

Overnamekandidaten

Op deze site berichtten we eerder over ongeveer 80 gesloten Estro-locaties in totaal. Dat aantal klopt, als de al gesloten of niet rendabele locaties meegerekend worden. Bekijk je wat curator Jongepier te verkopen had, dan vallen de cijfers relatief gunstiger uit: 52 vestigingen werden aan 30 andere overnamekandidaten verkocht. De interesse voor deze locaties lag nog veel hoger: in totaal hadden ruim 130 partijen interesse. Voor 32 locaties werd geen nieuwe eigenaar gevonden. Zij sluiten definitief hun deuren. Inclusief de al eerder afgeschreven locaties ligt het aantal sluitingen totaal op 86 vestigingen.

Onderhandelingen

De woordvoerder benadrukt dat Jongepier geen volle maand had om nieuwe eigenaren voor deze vestigingen te vinden, omdat de nieuwe eigenaren wel de mogelijkheid moesten hebben om de vestigingen daadwerkelijk over te nemen voor het eind van de maand. Estro heeft daarom in de meeste gevallen alleen biedingen tot en met 11 juli geaccepteerd. Indien nodig hebben de onderhandelingen nog iets langer geduurd. Ouders en personeelsleden kregen al op 16 juli voor het eerst te horen dat hun vestiging mogelijk zou sluiten.

Halverwege juli kregen 52 vestigingen goed nieuws. Hun vestigingen waren verkocht. Nieuwsgierig waar deze vestigingen onder andere terecht zijn gekomen? Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.