Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Rotterdamse kinderopvang pakt overgewicht aan

Overgewicht

Vijf kinderdagverblijven in de deelgemeenten Feijenoord en Charlois voeren sinds dinsdag het Lekker Fit!-certificaat. Rotterdam wil op deze manier overgewicht bij kinderen van 0 tot 4 jaar aanpakken met gerichte maatregelen. Na de zomer wordt het aantal deelnemende kinderdagverblijven verder uitgebreid.

Veel overgewicht in Rotterdam
Dat heeft wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie) bekendgemaakt. Het college wil dat kinderen van jongs af aan een gezonde leefstijl krijgen aangeleerd, zodat het ontstaan van overgewicht wordt voorkomen. De gemeente is naar eigen zeggen de eerste gemeenten in Nederland die overgewicht bij kinderen op deze schaal aanpakt. In 2011 had 11 procent van de Rotterdamse peuters overgewicht.

Lekker Fit!
De Lekker Fit!-aanpak richt zich vooral op het basisonderwijs met lesmethoden maar biedt ook adviezen, bijvoorbeeld of de buitenruimte beweegfaciliteiten heeft. In Nederland is 1 op de 8 kinderen te zwaar en in grote steden is dit 1 op de 4. De verwachting is dat het aantal kinderen met overgewicht de komende jaren snel zal toenemen. Samenwerking tussen ouders, onderwijs en kinderopvang is een belangrijke maatregel om dit tegen te gaan.

Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik ben heel benieuwd naar de informatie en/of activiteiten die in het kader van Lekker fit worden aangeboden aan KDV personeel, ouders en kinderen.
    zijn deze ergens terug te vinden, zodat andere gemeenten hiermee over de gezonde streep kunnen worden getrokken?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.