Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam voert meldcode kindermishandeling alvast in

Rotterdam voert meldcode kindermishandeling alvast in

De achttien gemeenten van de regio Rotterdam-Rijnmond hebben de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling al ingevoerd. Het stappenplan van de meldcode is in Rotterdam ontwikkeld en stond model voor de landelijke meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

Verplicht vanaf 2012
Per 1 januari 201moeten alle beroepskrachten, ook in de kinderopvangsector verplicht  werken met de meldcode kindermishandeling. De regio Rotterdam – Rijnmond stelt het werken met de meldcode verplicht bij instellingen die subsidie krijgen. De stad Rotterdam deed dit in 2007 al, maar het Riagg was het niet eens met de eis en stapte naar de rechter, die de zorginstelling gelijk gaf. De overige 280 andere organisaties in Rotterdam ondertekenden de meldcode wel.

Meldcode
De meldcode betreft alle geweld in afhankelijkheidsrelaties: kindermishandeling, huiselijk geweld, seksueel geweld, maar ook eergerelateerd geweld en vrouwelijke genitale verminking. Het doel van het werken met een meldcode is dat instellingen vaker, sneller en adequater ingrijpen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Lees meer over de meldcode kindermishandeling >>

Bron: Samenwerken voor de jeugd
Foto: Stock.XCHNG