Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Recordaantal mbo-diploma’s door gastouders

Recordaantal mbo-diploma's door gastouders

Ruim 197 duizend leerlingen behaalden vorig schooljaar een mbo-diploma. Dat is een recordaantal. De reden voor dit record is het hoge aandeel van gastouders die vanwege een verandering in de wet zich massaal lieten bijscholen.

Vier keer meer
Bij de richting Zorg en Welzijn is het aantal geslaagden dan ook vier keer zoveel dan in het schooljaar ervoor. De cijfers zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gastouders moesten vorig jaar minimaal een Helpende zorg en welzijn niveau 2.
behalen om in het Landelijk regsiter kinderopvang geregistreerd te worden. Registratie betekent erkende kinderopvang en dus dat ouders die hun opvang regelen via deze gastouders recht hebben op kinderopvangtoeslag.

Regionale verschillen
De verschillen in opleidingsniveau tussen de regio’s zijn groot. In de provincie Utrecht heeft ruim 41 procent van de 25- tot 65-jarigen een hbo- of wo-diploma. In Zeeland ligt dit gemiddelde bij de leeftijdsgroep een stuk lager: slechts 24 procent heeft hier een diploma van het hoger beroepsonderwijs.

Bron: Economie.nieuws.nl
Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.