Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Reactiepagina Broeken verschonen

Reactiepagina Broeken verschonen

Kinderen op de bso die nog niet zindelijk zijn. Heb je daar ervaring mee? Wat doe je? Plaats hier je reactie.

3 REACTIES

  1. Wij hebben een kleuter nu 2 maanden op de BSO. Niet zindelijk. School probeert hem op vaste tijden naar de wc te doen, wij ook. Echter wil de ouder niet meewerken. Zij heeft al het vertrouwen in dat haar kind zindelijk wordt al opgegeven. Thuis wordt de lijn van school en de bso dus niet doorgetrokken. Iemand advies hierin?

  2. Lees alle reacties
  3. Het probleem ligt niet bij het kind.Inderdaad hij/zij kan er niets aan doen.Samen met ouders kan er heel goed een plan opgesteld worden.Ook met leerkrachten (in overleg uiteraard). Gelukkig heb ik op mijn bso wel ouders die voor 100% mee willen werken.Ook mijn ped.coach is een grote steun. Het probleem is dat het veel tijd kost. Als je op een korte middag met 20 kinderen 1 broekpoeper hebt (die later ook nog eens plast )en een kind dat alleen een keer plast ,heb je het gevoel dat je de hele middag in de toilet zit. Je komt niet aan je de andere kinderen toe. Dat geeft een vervelend gevoel. Ook naar je collega toe. Het is onderdeel van je werk dat zal iedereen beamen maar je gevoel is er ook nog.
    Een toename is er inderdaad. Zeker als je 10 jaar terugkijkt. Vele factoren zullen hier debet aan zijn maar daar kunnen wij niet zoveel aan veranderen. Wij maken de kinderen maar kort mee .Aleen die uren die zij op de BSO doorbrengen. Dus veel zal je ook uit handen moeten geven of hopen dat het thuis of waar dan ook gaat zoals je met ouders hebt besproken.

  4. Als p-mer ben juist jij de persoon om zonder morren het kind te helpen doe dit zo onopvallend mogelijk.Dit vergroot het zelfvertrouwen van het kind! help het steeds te herinneren om een aantal momenten gedurende de middag te gaan plassen.Geen enkel kind doet dit om jou te pesten! Kom zelf uit het onderwijs en ben erg boos geweest op de arrogante houding van leerkrachten die beweren dat ze daar niet voor zijn opgeleidt.Bullshit… Prettig opgroeien vraagt ondersteuning van ouders en proffesionals zeker voor kleuters voor wie de wereld na hun vierde verjaardag in eens wel heel complex wordt.
    Karin

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.