Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA voorstander van mogelijkheid weigeren kinderen

De kinderopvang moet kinderen kunnen weigeren wanneer deze voor gezondheidsrisico’s kunnen zorgen. Dat vindt de PvdA. Het niet-inenten van een kind is een keuze, en kan als gevolg hebben dat een kind geweigerd wordt.
PvdA voorstander van mogelijkheid weigeren kinderen
Foto: ANP XTRA

De partij reageert met deze uitspraak op het nieuws dat 118 kinderdagverblijven de toegang willen ontzeggen aan niet-ingeënte kinderen. PvdA-Kamerlid Keklik Yücel steunt de crèches in deze wens: ‘Kinderopvang moet in een veilige en gezonde omgeving plaatsvinden’, zegt zij tegen RTL Nieuws. Een kind moet geweigerd kunnen worden wanneer daar gezondheidsrisico’s mee voorkomen kunnen worden.

Eigen keuze

Volgens Yücel kiezen ouders er zelf voor om hun kind niet in te enten. ‘Het weigeren van hun kind bij een opvang, in het belang van de gezondheid van anderen, kan daar dan het gevolg van zijn.’

RTL Nieuws en BOinK organiseerden gezamenlijk een enquête over het vaccinatiebeleid in de kinderopvang. BOinK peilde de behoefte van ouders aan informatievoorziening. RTL Nieuws ondervroeg enkele honderden eigenaren van kinderopvangorganisaties over hun vaccinatiebeleid. Daaruit bleek dat bijna één op de vier ervoor open staat om kinderen die niet zijn ingeënt te weigeren. Lees meer

Transparantie

Daarnaast is er volgens de PvdA meer transparantie nodig over het wel of niet aanwezig zijn van niet-ingeënte kinderen op de opvang. Volgens de partij moet een kinderopvang aan ouders vragen of een kind is ingeënt en waartegen. Het voordeel hiervan is volgens Yücel dat ouders hierdoor zelf kunnen kiezen of ze hun kind wel of niet onderbrengen in een opvang waar niet-ingeënte kinderen zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.