Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Principeakkoord overgangscao: meer salaris, beter roosteren en stagevergoeding omhoog

De grootste veranderingen: pedagogisch professionals krijgen salarisverhoging, betere afspraken rondom het roosteren, afschaffing extra roosterdag en de stagevergoeding gaat flink omhoog. 
cao
thodonal / stock.adobe.com

Na

Registreren

5 REACTIES

  1. Tja, veruit de meeste dames willen niet meer dan 3 dagen per week en zijn moeilijk beschikbaar als een collega uitvalt, dus een betere balans werk en privé zul je in weinig branches vinden. Werkethos instroom is natuurlijk al anders dan vroeger en met dit soort CAO’s lijkt het belang van het kind en icm een rigide wet en regelgeving steeds verder van elkaar te staan. Ik vraag me zo langzamer af wat er aan tafel zit en of die zelf wel eens een KDV of bedrijf gerund hebben, ervaring hebben met UWV, GGD en eigen personeel etc, en of ze weten wat een balans inhoudt, dat is een evenwicht, ook tussen werkgever en werknemer. Die 21 dagen wordt een hele leuke om een werknemer er zelf aan te houden, sorry ik was het vergeten ik moet naar ..en kan niet komen. Salaris is gewoon harstikke goed, blijkbaar genoeg voor 3 dagen……en tja, 3F en rekenen is al een probleem.

  2. Lees alle reacties
  3. Ben ik de enige die dit belachelijk vindt? Die roostervrije dag kan ik inkomen, daar werken wij ook niet mee. Maar de stagevergoeding omhoog? Het is een stage!! En een eerste jaars, met alle respect, maar daar moet je zoveel tijd en energie in stoppen. Wel iets anders als een 3e jaars student. En het salaris nog meer omhoog, ik vind dat je echt niet slecht verdient in de kinderopvang!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.