Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prijs voor Ed Buitenhek

Vrijdag 10 april werd tijdens het openingscongres van de Week van het Jonge kind de Constant van Gestelprijs uitgereikt aan adviseur Ed Buitenhek. Oud-minister Sybilla Dekker, weduwe van Constant van Gestel, overhandigde voor de 5de keer deze prijs die is ingesteld aan nagedachtenis aan haar man, voormalig bestuurder van de Brancheorganisatie ondernemers in de kinderopvang.
<p>Prijs voor positieve bijdrage aan het ondernemerschap in de kinderopvang</p>
Prijs voor positieve bijdrage aan het ondernemerschap in de kinderopvang

De Constant van Gestelprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt aan de persoon of organisatie die aantoonbaar een positieve bijdrage levert of heeft geleverd aan het ondernemerschap in de kinderopvang of aan het maatschappelijk en politiek debat over de kinderopvang. Uit de reeks voorgedragen kandidaten koos de jury unaniem voor Ed Buitenhek.

Eerlijke cijfers

Ed Buitenhek levert volgens de jury met Buitenhek advies al jaren een belangrijke bijdrage aan het maatschappelijke en politieke debat over kinderopvang door onder andere het publiceren van eerlijke en onafhankelijke cijfers. Uit het juryrapport: ‘Met zijn deskundigheid, gestoeld op een ondernemende en analytische geest, ondersteunt hij de ontwikkeling van de branche door zijn adviezen, columns en lezingen. Niet zelden ontstaat na zijn inbreng een nuance in het politieke of maatschappelijke debat, waar de kinderopvang als sector zeer bij gebaat is.’

Prijs

De prijs bestaat uit een bronzen beeld van een leidster met kind, gemaakt door kunstenaar Koos Snijder. Ed Buitenhek was blij met de onderscheiding, al liet hij weten dat hij dit niet verdiend had. ‘Ik zorg alleen maar voor sombere cijfers over de kinderopvang,’ zei hij met een knipoog.

In december 2012 werd de laatste Constant van Gestelprijs uitgereikt aan Pico Kuiper, directievoorzitter van Kinderopvang Nederland. Lees meer>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.