Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Presentatie rapport toeslagenaffaire uitgesteld

Het eindrapport van de commissie-Donner over de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst verschijnt een paar weken later dan eerder aangekondigd. Dat komt doordat staatssecretaris Van Huffelen de commissie ook naar nieuwe gevallen wil laten kijken.
ANP

Bij het ministerie van Financiën zijn mensen in beeld gekomen die in de fraudeonderzoeken van de fiscus niet worden genoemd, maar zich wel gedupeerd voelen.

‘Ik vind het van groot belang ook deze ouders te betrekken in mijn acties om de situatie van gedupeerde ouders op te lossen,’ schrijft Van Huffelen aan de Tweede Kamer.

Begin maart

Door de uitbreiding van het onderzoek verschijnt het eindrapport van de commissie-Donner niet komende week, maar begin volgende maand. De commissie onderzoekt hoe ouders die onterecht van fraude werden beticht en duizenden euro’s aan kinderopvangtoeslag moesten terugbetalen, gecompenseerd moeten worden.

De commissie stelde vorig jaar in een tussenrapportage vast dat de Belastingdienst duizenden gezinnen onbehoorlijk heeft behandeld. ‘Mensen hebben hun baan verloren, loonbeslag gekregen,’ zei voorzitter Donner bij de presentatie. ‘De ellende kun je nooit goedmaken, dat is altijd het probleem met het vergoeden van schade. Dus zul je echt moeten zorgen dat de vergoedingen ruimhartig zijn.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.