Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Praten over liefde, zaadjes en gaatjes: ‘Je hoeft niet bang te zijn dat je te vroeg bent’

'Kinderen komen rond de leeftijd van een jaar of negen al in aanraking met porno', zegt Philippine van der Goes, auteur van kinderboek Maar HOE dan?! over liefde en je lichaam. 'Ik vind dat heftig. Wat doet dat met de beeldvorming van liefde, dat je op zo'n jonge leeftijd beelden ziet die niet realistisch zijn?' Vroeg praten over seksualiteit maakt dat je dit moment vóór kunt zijn.
maar-hoe-dan-boek

‘En

Registreren

1 REACTIE

  1. Als pedagoog ben ik voorstander van dat de kern thuis moet blijven, oftewel bij de ouders/voogden. En dat ‘lentekriebels’ of vergelijkbare voorlichting aansluit bij de ontwikkelingsfase bij kinderen. Een mooi voorbeeld dat hier op aansluit is het vlaggensysteem. Kinderen zijn geneigd in de klas te blijven zitten, omdat dat ‘moet’ van de leerkracht. Zo ook met dit onderwerp, terwijl er vele er niet klaar voor zijn het te willen horen en zelfs kan zorgen voor trauma. Helaas hoor ik om mij heen genoeg wat niet passend is bij de ontwikkelingsfase van een kind. Dit vind ik echt schandalig als pedagoog en als moeder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.