Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: Heb jij de preventieve zelftesten gebruikt?

Medewerkers in de kinderopvang en gastouders konden zichzelf (vrijwillig) twee keer per week preventief testen op het coronavirus, tot de zomer van 2021. Daarvoor zijn zelftests uitgedeeld. Maar in hoeverre werden deze gebruikt? Vul onze poll in.
poll-gebruik-jij-de-preventieve-zelftesten
Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Afgelopen mei kregen medewerkers in de kinderopvang en gastouders genoeg zelftesten om zich tot de zomer van 2021 twee keer per week preventief te testen op het coronavirus. Inmiddels zijn steeds meer mensen gevaccineerd en is het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland flink gedaald. Daarom is besloten op dit moment geen nieuwe zelftesten vanuit de overheid aan medewerkers in de kinderopvang te verstrekken.

Animo

Uit reacties op onze social mediakanalen bleek dat lang niet iedereen op de zelftesten zat te wachten. Als redactie van KinderopvangTotaal zijn wij benieuwd hoe groot de animo was voor het preventief zelftesten. Deed jij dit twee keer per week? Of minder vaak? Of heb jij de zelftests überhaupt niet aangeraakt?

Poll

Laat het ons weten, en vul de poll in. Deelname is volledig anoniem. De cijfers worden eventueel verwerkt in een artikel, maar daarbij worden geen namen o.i.d. genoemd.

Staat jouw antwoord er niet tussen? Dan kun je als laatste optie een andere reden opgeven.

Onderzoek

Onderzoeksbureau Oberon voert samen met het Kohnstamm Instituut een onderzoek naar zelftesten in de kinderopvang en het onderwijs uit. Het doel is om breed in kaart brengen of de zelftesten zijn gebruikt, hoe tevreden de gebruikers zijn en in hoeverre het zelftesten daadwerkelijk bijdraagt aan de continuïteit van kinderopvang en onderwijs. De uitnodigingen voor het invullen van de vragenlijsten voor de kinderopvang worden deze week verstuurd.

De poll van KinderopvangTotaal staat los van dit onderzoek en is er puur ter verkenning van hoe medewerkers/gastouders de zelftesten hebben ingezet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.