Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Podcast: Het Kippenvelmoment van Anne-Sophie: ‘Vesper heeft mijn hart gegrepen’

Het Kippenvelmoment
Anne-Sophie Schürmann, medeoprichter van Vesper BSO+, heeft maar één missie: passende buitenschoolse opvang realiseren voor álle kinderen met een extra zorgbehoefte. In de nieuwe podcastserie van Kinderopvangtotaal, 'Het Kippenvelmoment', vertelt Anne-Sophie waarom zij koos voor de naam ‘Vesper’.
podcast-het-kippenvelmoment-van-anne-sophie-vesper-heeft-mijn-hart-gegrepen
Anne-Sophie Schürmann

Samen met compagnon Olof van den Bout, timmert Anne-Sophie Schürmann aan de weg om dat te bereiken. De bso+-locaties moeten kansenongelijkheid tegengaan. Daarover zegt Anne-Sophie in de podcast: ‘Je ziet vaak dat deze kinderen van heinde en verre naar een school komen, met een busje worden gebracht en weer opgehaald, en na schooltijd nooit met vriendjes spelen. Wij bieden niet alleen buitenschoolse opvang voor deze kinderen, maar ook een plek waar kinderen na schooltijd vriendschappen kunnen opbouwen of hun sociaal-emotionele vaardigheden kunnen ontwikkelen. Daarmee bieden we iets wat van onschatbare waarde is voor deze kinderen.’

Acht jaar geleden startte Anne-Sophie met Groei & Glunder. Een zorgorganisatie in Noord-Holland. Daar ontmoette zij ouders die geen passende buitenschoolse opvang kunnen vinden voor hun kinderen. Toen scholen tijdens de coronapandemie verplicht waren noodopvang te regelen voor kinderen, werd nog eens pijnlijk duidelijk dat het speciaal onderwijs vaak geen passende opvang kon inzetten. Anne-Sophie besefte dat de tijd rijp was om een nieuwe stap te zetten en als ondernemer in de kinderopvang te stappen. In februari 2021 werd de eerste Vesper BSO+-locatie geopend.

Het verhaal achter de naam ‘Vesper’ is bijzonder. Vesper is het eerste kind dat Anne-Sophie begeleidde als kinderpsycholoog; van origine haar beroep. Vesper heeft tientallen epilepsieaanvallen per dag. Anne-Sophie begeleidde haar een-op-een. ‘Vesper groeit op in een ontzettend liefdevol gezin. Het hele gezin had zich aangepast aan het programma van Vesper. Met zoveel liefde, altijd denkend in mogelijkheden. Ik werd onwijs blij van het gezin, maar vooral van Vesper. Zij is een ontzettend positief en vrolijk meisje, ondanks de uitdagingen op haar pad. Uit eerbetoon naar dit gezin, en de grote liefde die zij voor hun dochter hebben en hoe Vesper zichzelf in het leven zet met al haar energie en vrolijkheid hebben we Vesper BSO+ opgericht én naar haar vernoemd. Vesper heeft mijn hart gegrepen.’

Wil je het hele gesprek met Anne-Sophie Schürmann luisteren? Beluister de podcast via Soundcloud of Spotify:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.