Pm’ers vaak onnodig onzeker over opvang kinderen met koorts

Pedagogisch medewerkers die geschoold worden in koorts bij jonge kinderen (0-4 jaar) en hulp krijgen bij het inschatten van de ernst van koorts, zijn minder angstig over hoe ze hierop moeten reageren. Ze staan ook positiever tegenover koorts. Op dit onderzoek promoveerde Kirsten Peetoom vrijdag 26 april.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Peetoom deed het onderzoek voor de Universiteit van Maastricht. Drie maanden lang liet ze negen locaties van MIK Kinderopvang (Maastricht) werken met een speciaal voor het onderzoek ontwikkelde beslisboom. Hiermee kunnen pm’ers beter inschatten hoe ziek een kind is. De pedagogisch medewerkers werden daarnaast geschoold in hun kennis van koorts, koortsstuipen en paracetamol. Ouders en pm’ers kregen een informatieboekje en toegang tot een online video met de belangrijkste informatie.

Temperatuurverhoging

Na drie maanden gaven de pm’ers van MIK aan dat ze niet alleen meer kennis van koorts hadden, maar ook minder angstig waren om voor kinderen met een temperatuurverhoging te

0
1995

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.