Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pm’ers Triodus begeleiden kinderen vrijwillig in het Inloophuis

mvelsink
Triodus Kinderopvang is partner geworden van Inloophuis Haaglanden. Inloophuis Haaglanden is een ontmoetingsplek voor mensen die getroffen zijn door kanker en hun naasten. Eens in de zoveel tijd zet Triodus een pedagogisch medewerker in op vrijwillige basis die de Kidsclub begeleidt.
iStock

Eens in de 6 weken wordt er een kidsclub georganiseerd in het Inloophuis met een leuke activiteit om te doen voor kinderen vanaf 5-6 jaar. De pm’er die deze activiteit begeleidt, werkt op de locatie Gulliver. Zij/Hij bedenkt en doet de activiteit met de kinderen. Een leuke afleiding voor de kinderen en een moment waarop ze er wel of juist niet over kunnen praten. En voor ouders van de kinderen een moment om elkaar, in een aparte ruimte ook te ontmoeten als zij dat willen.

Kennis al in huis

‘Triodus Kinderopvang doet dit vrijwillig om dit mooie initiatief te steunen en omdat wij de kennis in huis hebben voor het organiseren van activiteiten met kinderen’, legt een woordvoerder van de Haagse kinderopvangorganisatie de samenwerking uit.

Contact leggen met scholen

Naast het begeleiden van activiteiten helpt Triodus het Inloophuis ingangen te vinden bij basisscholen en andere partners van de kinderopvang. Vrijwilligers van het Inloophuis spreken af en toe op scholen over de impact van kanker en geven leerkrachten handvatten om leerlingen en hun ouders die dit is overkomen ondersteuning te bieden. Verder overleggen contactpersonen van Triodus en het Inloophuis een keer in de zes weken met elkaar om te bespreken wat ze verder voor elkaar kunnen betekenen.

Huiskamer

Ook volwassenen die (in hun omgeving) getroffen zijn door kanker kunnen in het Inloophuis Haaglanden terecht. In de huiskamer staat de koffie klaar en er worden activiteiten, workshops en cursussen georganiseerd. Het Inloophuis wordt bijna helemaal gerund door vrijwilligers die als gastvrouw/ gastheer aanwezig zijn voor de bezoekers.

Lees meer op Inloophuishaaglanden.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.