Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pm’ers en leerkrachten zijn relatief weinig besmet met corona

In de kinderopvang en het onderwijs zijn in totaal 99 medewerkers besmet met het coronavirus. Van degenen die zich laten testen, heeft 2,8 procent het virus. Dat is aanzienlijk minder dan gemiddeld. Volgens onderwijsbond AOb geeft dit relatief lage cijfer vertrouwen.
iStock

Dat meldt dagblad Trouw, dat de cijfers bij het RIVM heeft opgevraagd. Medewerkers in de kinderopvang en het onderwijs kunnen zich sinds 6 mei laten testem. Tot eind vorige week is dat 2100 keer gebeurd. Van deze 2100 testen waren 59 positief. Daarnaast kwamen nog 40 besmettingen aan het licht via de huisarts of het ziekenhuis.

Van de onderwijs- en opvangmedewerkers die zich door de GGD lieten testen, had dus 2,8 procent het virus. Dat is laag in vergelijking met andere groepen. Onder zorgmedewerkers, die aan meer risico’s blootstaan, test zo’n 10 procent positief. Het gemiddelde van alle doelgroepen samen was vorige week 5,4 procent.

Geen toename na 11 mei

Volgens Susan van den Hof van het RIVM is er ook geen toename van het percentage positieve testen sinds 11 mei, toen de basisscholen deels opengingen. ‘Er zijn geen signalen dat de verspreiding toeneemt,’ aldus Van den Hof. ‘Maar pas drie of vier weken na de heropening kunnen we echt conclusies trekken.’

Bestuurder Jelmer Evers van de Algemene Onderwijsbond (AOb) is blij met de transparantie van het RIVM. ‘Meer duidelijkheid kan de zorgen wegnemen die leven in onze achterban. Zeker als de cijfers zich zo doorzetten, geeft dat vertrouwen.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.