Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuterspeelzalen moeten voor 2013 geregistreerd zijn

Peuterspeelzalen moeten voor 2013 geregistreerd zijn

Peuterspeelzalen moeten uiterlijk 31 december 2012 worden geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Is een peuterspeelzaal dat niet, dan is hij vanaf 2013 illegaal en krijgt een exploitatieverbod.

Inspectie
Op dit moment is ongeveer de helft van het aantal aangemelde peuterspeelzalen geregistreerd in het register, zo meldt de Nederlandse Vereniging voor Gemeenten. Gemeenten moeten voor 1 januari 2013 besluiten of alle aangemelde peuterspeelzalen geregistreerd moeten worden. Deze voorzieningen worden pas in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen geregistreerd na een inspectie door de GGD en een positieve beschikking van de gemeente.

Nieuwe aanvraag
Peuterspeelzalen die een illegale status krijgen, moeten een nieuwe aanvraag tot exploitatie doen. Dan kan de gemeente bekijken of zij alsnog voor registratie in aanmerking komen en het exploitatieverbod opgeheven kan worden.

Bron: VNG/ANP-Photo/Rick Nederstigt

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.