Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuter die goed telt, krijgt wiskundeknobbel

Doe jij cijferspelletjes met telwoorden en simpele optelsommetjes met peuters? Dan is de kans groot dat het kind later goed is in wiskunde.
telraam
Peuters die goed begrijpen wat telwoorden betekenen en die simpele optelsommetjes kunnen maken

Van alle rekenspelletjes die je met peuters doet, zijn spelletjes met telwoorden en optelsommetjes het meest belangrijk voor de ontwikkeling van wiskundig inzicht. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Missouri, meldt de nationale onderwijsgids.

Intelligentie

Het was al bekend dat kinderen die in groep 3 goed zijn met getallen, later meer kans hebben op een baan dan andere kinderen. Dat geldt ook als je intelligentie en goede leesvaardigheid niet meetelt voor de baankansen. Dat wierp bij onderzoekers aan de Universiteit van Missouri de vraag op welke vaardigheden van kinderen op jonge leeftijd kunnen voorspellen dat ze goed worden met getallen.

Wiskunde

De wetenschappers volgden een groep kinderen vanaf 3 jaar en legden ze allerlei oefeningen met getallen voor. Het blijkt dat peuters die goed begrijpen wat telwoorden betekenen en die simpele optelsommetjes tot drie kunnen maken, later goed worden in wiskunde.

Rekenspelletjes

Dus van alle rekenspelletjes die je met peuters kunt doen, zijn telwoordjes en simpele optelsommetjes het belangrijkst voor wiskundig inzicht. En dus ook voor het vinden van een baan later?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.