Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pedagogisch medewerker ontslagen na filmen peuter met driftbui

Een pedagogisch medewerker van een kinderopvang in Den Haag is ontslagen nadat zij een peuter filmde die een driftbui had en de beelden deelde met een collega en een vriendin. De video ging viraal op social media. De ouders hebben aangifte gedaan tegen de vrouw.
pedagogisch-medewerker-ontslagen-na-filmen-peuter-met-driftbui
Foto ter illustratie. Foto: motortion / stock.adobe.com

Dagelijks worden er wel filmpjes of foto’s gestuurd van de kinderen op de kinderopvang aan de ouders, om ouders te laten weten hoe het gaat. Dat gebeurt normaliter binnen een beveiligd ouderportaal. Maar bij Kinderopvang De Mussen in Den Haag ging het mis.

Driftbui

De pedagogisch medewerker in kwestie filmde een peuter die een driftbui had. Vervolgens deelde ze dit filmpje met een collega en een vriendin. De video is verder uitgelekt en ging viraal op social media, waar iedereen de video van de peuter kon zien.

Maatregelen

‘We betreuren het ten zeerste  dat een dergelijk incident op onze peuteropvang heeft plaatsgevonden en zullen passende maatregelen nemen, zodat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren’, zegt Nicoline Grötzebauch, directeur van De Mussen, tegen het Voorburgs Dagblad.

Meldcode

‘In de afgelopen dagen hebben wij het Protocol meldcode kindermishandeling gevolgd en alle stappen in overleg met de GGD Haaglanden en de Vertrouwensinspecteur Kinderopvang doorlopen’, legt Grötzebauch uit. ‘Tevens hebben wij uitvoerig overleg gehad met zowel de betreffende ouders als met betrokken medewerker. Ook is er contact met de andere ouders in de peuteropvang, de politie en de gemeente geweest.’

Aangifte politie

De ouders van het kind hebben bij de politie Den Haag aangifte gedaan tegen de vrouw. De politie zal het incident verder onderzoeken. De medewerker is geschorst en haar dienstverband wordt beëindigd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.