Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pedagogisch kader voor de bso krijgt vorm

Pedagogisch kader voor de bso krijgt vorm

De inhoud van het nog uit te geven Pedagogisch kader voor kindercentra 4-13 is in grote lijnen op papier gezet. De afgelopen maanden heeft Bureau Kwaliteit Kinderopvang in samenwerking met het werkveld intensief gesproken over de invulling van dit belangrijke boekwerk voor de bso.

Indeling
Net als in het Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar bestaat het boek uit een theoriedeel en een praktijkdeel. Het theoriedeel bestaat uit drie delen: de pedagogische kenis (wat hebben kinderen op de bso nodig?), de pedagogische doelen (wat willen we bereiken op de bso?) en de pedagogische middelen (wat gebruiken we op de bso?). Het praktische deel van het boek bestaat uit zaken die je op de bso in het dagelijske werk tegenkomt (o.a. uitstapjes, gebruik van tv en computer, kinderparticipatie en eten en drinken). In het laatste deel komen allerlei verschillende bso’s aan bod zoals de sport-bso, de groene bso en de bso-plus.

Discussieer mee
Pedagogisch medewerkers en locatiehoofden van bso’s worden uitgenodigd om tijdens discussiebijeenkomsten over het Pedagogisch kader te discussiëren. Op 20 mei vindt er een discussie plaats over lastig gedrag in de buitenscoolse opvang. Op 17 juni is er een bijeenkomst over het profielaanbod op de bso.

Bekijk hier het Pedagogisch kader kindercentra 4-13 jaar in grote lijnen >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.