Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Parlementair onderzoek toeslagaffaire: zo blijf je op de hoogte

Eind november starten de openbare verhoren van de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag. De commissie maakt een reconstructie van de gebeurtenissen rondom de toeslagaffaire bij de Belastingdienst tussen 2013 en 2019. Als je geïnteresseerd bent in het verloop van de verhoren, kun je je aanmelden voor updates.
iStock

Met de parlementaire ondervraging moet duidelijk worden in hoeverre bewindspersonen betrokken waren bij de uit de hand gelopen fraudeaanpak, en de ‘alles-of-niets’ benadering bij de kinderopvangtoeslag.

Daarnaast wil de commissie duidelijk krijgen waarom het, ondanks de signalen, tot 2019 duurde voordat erkend werd dat er problemen waren rondom de stopzetting van toeslagen. De ondervraging moet ook meer inzicht geven in de betrokkenheid van topambtenaren bij de politieke beslissingen.

Informatie via de mail

Wil je informatie ontvangen over het werk van de commissie, de openbare verhoren die plaatsvinden en het eindverslag dat in december wordt opgeleverd? Stuur dan een mail met je naam naar cie.pok@tweedekamer.nl.

De commissie geeft nadrukkelijk aan dat de gegevens alleen worden gebruikt om je tijdens het verloop van de ondervragingscommissie tot aan de aanbieding van het verslag op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen. Daarna worden de gegevens gewist.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.