Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Overboeking kinderopvangtoeslag blijft mogelijk

Overboeking kinderopvangtoeslag blijft mogelijk

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het direct overboeken van de kinderopvangtoeslag naar de rekening van de kinderopvangorganisatie mogelijk blijft. Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers is gevraagd hier werk van te maken.

Fraude
De Belastingdienst wil eigenlijk af van verschillende rekeninnummers per burger. Door alle toeslagen op één rekeningnummer te storten, hoopt de Belastingdienst fraude te voorkomen. Maar Kamerleden, waaronder CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, zeggen te vrezen voor forse problemen omdat toeslagen dan worden uitgegeven nog voordat de crèche is betaald.

Forse bedragen
De CDA’ er stelde dat het voor veel ouders om forse bedragen gaat en zij daarom nu bewust toeslagen direct laten overmaken aan de kinderopvangorganisatie. Om fraude en betalingsproblemen te voorkomen, moet Weekers volgens de Kamer regelen dat toeslagen nog wel aan betrouwbare en gecertificeerde instellingen worden overgemaakt.

1 REACTIE

  1. Er is een eenvoudige methode om (een deel van) de fraude met kinderopvangtoeslag tegen te gaan. Namelijk koppeling van BSN en DigiD / elektronische handtekening en (al dan niet steekproefsgewijs) controleren of degene op wiens bankrekening het bedrag wordt gestort door de belanghebbende inderdaad is gemachtigd hiervoor.
    Zolang je bij de belastingdienst nog met een een willekeurige DigiD toeslagen op naam van anderen kunt aanvragen blijft het dweilen met de kraan open.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.