Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders lopen duizenden euro’s toeslag mis

Een grote groep ouders loopt duizenden euro’s kinderopvangtoeslag over 2012 mis door een fout van de Belastingdienst. Dat meldt het NRC Handelsblad. Zij hebben geen brochure gehad over de wijziging van de regeling.
Ouders lopen duizenden euro’s toeslag mis
Foto: ANP-Photo/Lex van Lieshout

Het gaat om ouders die de toeslag jaarlijks aanvragen over het voorafgaande jaar. Dat doen zij omdat ze bijvoorbeeld een flexibel inkomen hebben en pas aan het einde van het jaar een overzicht hebben van hun inkomsten.

Wijziging

Sinds begin 2012 kunnen ouders de toeslag niet meer per jaar aanvragen, maar veel ouders ontdekken dat pas bij de belastingaangifte die zij nu doen. Volgens het ministerie van Sociale Zaken stond deze wijziging in een brochure die is verzonden naar ouders die kinderopvangtoeslag ontvingen.Risico


Maar de groep die jaarlijks de toeslag ontvangt, heeft deze brief niet gekregen, zo bevestigt een woordvoerder van Sociale Zaken aan de krant. Terwijl deze groep juist het meest risico liep door de wijziging.

Gedupeerd

Het is niet bekend hoeveel mensen zijn gedupeerd. De minister van Sociale Zaken en de Belastingdienst zeggen niet te weten hoeveel mensen de kinderopvangtoeslag jaarlijks met terugwerkende kracht aanvroegen. SP-Kamerlid Manja Smits schat dat het om duizenden mensen gaat. Zij heeft zelf honderden klachten ontvangen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.