Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders kunnen toeslag met terugwerkende kracht aanvragen

Ouders kunnen vanaf vandaag (15 mei) de kinderopvangtoeslag over 2012 en 2013 met terugwerkende kracht aanvragen. Dit meldt de Belastingdienst op haar website. De regel dat ouders voor slechts één maand terug kinderopvangtoeslag konden aanvragen, werd onlangs na veel klachten teruggedraaid.
Ouders kunnen toeslag met terugwerkende kracht aanvragen
Foto: ANP Photo

Onder andere de SP maakte zich hard voor ouders die niet van deze nieuwe regel op de hoogte waren en daardoor plotseling veel kinderopvangtoeslag misliepen. De lobby van de SP, veel ouders en andere partijen hielp. Minister Asscher van Sociale Zaken besloot de regel terug te draaien.

Mijn toeslagen

Vanaf woensdag 15 mei kunnen ouders alsnog de misgelopen kinderopvangtoeslag voor 2012 en 2013 aanvragen. Dit kan met Mijn toeslagen via de website van de Belastingdienst. Ouders die voor een gedeelte van 2012 en/of 2013 kinderopvangtoeslag hadden aangevraagd en voor een deel nog niet, ontvangen voor 1 juni van de Belastingdienst een brief over hoe ook zij via Mijn toeslagen kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen voor de ontbrekende maanden.

Beperking vanaf 2014

Het aanvragen van kinderopvangtoeslagen met terugwerkende kracht, wordt vanaf 2014 alsnog beperkt. Vanaf 1 januari 2014 kunnen ouders alleen nog kinderopvangtoeslag aanvragen voor de maand waarin de aanvraag wordt gedaan en voor de drie maanden ervoor.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.