Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ouders, houd je kinderopvangtoeslag in de gaten!’

De overheid is een campagne begonnen om ouders erop te wijzen dat zij veranderingen in hun situatie tijdig doorgeven aan de Belastingdienst. Dit in verband met de kinderopvangtoeslag.
onderzoek ouders naar kinderopvangsysteem
iStock

De campagne is onderdeel van een plan om de dienstverlening van de Belastingdienst te verbeteren en ervoor te zorgen dat ouders elke maand het juiste bedrag ontvangen.

Nog los van de recente toeslagaffaire is hier alle reden voor. In 2018 ontvingen ruim 255.000 ouders te weinig toeslag en kregen dus later nog extra kinderopvangtoeslag betaald. Ruim 128.000 ouders ontvingen te veel en moesten een deel terugbetalen. Slechts bij 224.000 ouders ontvingen direct het juiste bedrag.

App Kinderopvangtoeslag

Ouders kunnen hun gegevens checken en zo nodig wijzigen via ‘Mijn toeslagen’ op www.toeslagen.nl of via de app Kinderopvangtoeslag. Deze app is begin juli geïntroduceerd en maakt het voor ouders makkelijk om hun gegevens snel te checken en veelvoorkomende wijzigingen zo nodig meteen door te voeren.

‘Wij willen dat alle ouders maandelijks de toeslag krijgen waar ze recht op hebben. Niet te veel en niet te weinig. Daarom willen we ouders met deze campagne motiveren hun gegevens regelmatig te checken en zo nodig te wijzigen,’ zegt programmadirecteur Inge Groeneveld op de site van de Rijksoverheid.

Omdat ouders met jonge kinderen in de drukste fase van hun leven zitten en daardoor al snel kunnen vergeten wijzigingen door te geven, gaan de overheid hen hier op logische momenten in het jaar aan herinneren. ‘Zoals nu, wanneer de scholen net zijn begonnen. Ook leggen we in de campagne uit hoe het toeslagenproces werkt, welke wijzigingen je moet doorgeven en waar je dit kunt doen.’

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.