Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ouders dreigen buiten de boot te vallen bij corona-compensatie’

Ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangen, kunnen corona-compensatie aanvragen voor de periode dat de opvang was gesloten als gevolg van de lockdowns. Ouders die voor een deel van deze periode toeslag ontvingen, kunnen echter geen gebruik maken van deze regeling. Dat meldt oudervereniging BOinK. Maar er is een oplossing.
© LIGHTFIELD STUDIOS / stock.adobe.com

Het gaat hierbij om de uitvoering van de zogeheten TTKZO-regeling van uitekeringsinstantie SVB. EEn kleine 5000 huishoudens krijgen binnenkort de kosten van de opvang vergoed via de regeling, waarvoor het kabinet 17,5 miljoen euro heeft gereserveerd.

Maar deze regeling geldt dus niet als je maar voor een deel van de periode geen toeslag hebt gekregen, aldus BOinK. ‘In de praktijk kan dat betekenen dat ouders voor slechts 1 week compensatie hebben ontvangen terwijl zij voor 12 weken hebben betaald.’

Wel aanvragen

BOinK adviseert deze ouders om wél compensatie aan te vragen via de TTKZO-regeling. Een aanvraag indienen kan vanaf 15 mei. De verwachting is dat deze aanvraag wordt afgewezen omdat de groep ouders niet aan de voorwaarden voldoet. Het advies is om vervolgens bezwaar in te dienen tegen de afwijzing.

Meer informatie vind je hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.