Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders doen aangifte tegen eigenaresse kinderdagverblijf

Marianne Velsink
Ouders van het in opspraak geraakte kinderdagverblijf 24/7 Kids in Amsterdam willen aangifte doen tegen de eigenaresse en eisen hun geld terug. BOinK, de belangenvereniging, steunt de groep ouders.
Aangifte 247.jpg
Kinderen zijn verwaarloosd en je kunt wel stellen dat de kinderen nodeloos in gevaar zijn gebracht. - Foto: MorgueFile

‘De ouders voelen zich misleid. Ze hebben niet gekregen waar ze recht op hebben en er is valsheid in geschrifte gepleegd’, zegt Jellesma op de Amsterdamse zender AT5. Kinderdagverblijf 24/7 maakte overtreding op overtreding. Er was plek voor de opvang van twaalf kinderen, maar in werkelijkheid werden vijftig kinderen opgevangen. Volgens Gjalt Jellesma van de Belangenvereniging voor Ouders in de Kinderopvang (BOinK) waren alle voorwaarden aanwezig om het helemaal mis te laten gaan op de locatie.

Verwaarloosd

‘Kinderen zijn verwaarloosd en je kunt wel stellen dat de kinderen nodeloos in gevaar zijn gebracht’, aldus Jellesma. Op de locatie werkten stagiaires en niet gediplomeerde groepskrachten die verantwoordelijk waren voor kinderen op de groep. Voor Jellesma is de maat vol. Hij gaat samen met de ouders op zoek naar een advocaat. Jellesma denkt dat andere kinderopvangondernemers alleen maar blij zullen zijn dat ondernemers als de eigenaresse van 24/7 ‘voorgoed de sector uitgelazerd worden’.

Kinderopvanghouders strafbaar stellen

Advocaat Richard Korver die de ouders bijstond in de Amsterdamse zedenzaak vijf jaar geleden, wil dat er harder opgetreden wordt tegen misstanden, zodat eigenaren van kinderdagverblijven na een overtreding niet opnieuw de fout in kunnen gaan. Een tijdelijke sluiting is wat hem betreft niet genoeg omdat een kinderopvangondernemer dan egens anders alsnog een kinderopvang kan beginnen. Kinderopvanghouders die de Wet Kinderopvang overtreden, zouden strafbaar gesteld moeten worden, vindt hij.

De gemeente Amsterdam legde de eigenaresse een boete op van 13.750 euro. De gemeente Amsterdam overwoog ook lange tijd aangifte te doen tegen de houder van het kinderdagverblijf. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.