Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ouders die kinderopvang bleven betalen, worden nu ineens gekort

Toen de kinderopvang half maart moest sluiten, werden ouders verzocht om te blijven betalen. Zo kon de kinderopvangtoeslag gewoon doorlopen. Maar nu ze de eindafrekening hebben gekregen, blijkt dat tegen te vallen.

Dat meldt het tv-programma Radar.

Wat de ouders in maart niet werd verteld, aldus Radar, is dat de kinderopvangtoeslag voor dit jaar zou worden berekend aan de hand van de uren en gegevens zoals die op 6 april bekend waren.

Vergoeding lager

Ouders zijn daarover verontwaardigd. Volgens hen werd die peildatum niet gecommuniceerd. Het aantal opgegeven opvanguren op basis waarvan de vergoeding werd berekend, is hierdoor namelijk veel lager dan de uren die ouders normaal gesproken afnemen.

Het kabinet nam dit besluit om de vergoeding zo snel mogelijk te kunnen uitbetalen, aldus een woordvoerder van het ministerie van SZW. ‘Omdat de sluiting plotseling kwam en het van belang was om snel een noodregeling voor de eigen bijdrage vorm te geven, moest dat zo eenvoudig mogelijk.’

Alsnog betaling

Waarom de peildatum van 6 april niet werd genoemd, kon de woordvoerder niet zeggen. Wel wijst hij erop dat ouders die het aantal gebruikte uren actualiseren, alsnog een deel van de kosten via de kinderopvangtoeslag vergoed krijgen.

Ook geeft hij aan dat veel ouders de opvang vanaf 11 mei weer grotendeels konden gebruiken, terwijl de periode van de vergoeding tot en met 7 juni loopt. ‘Dit heeft een positieve invloed op de hoogte van de vergoeding,’ aldus de woordvoerder.

1 REACTIE

  1. Hoe kan ik hier aanspraak
    Op maken want ook ik heb toen kinderopvang terug betaald en ze hebben toen mijn kindgebonden budget en zorgtoeslag lopen verreken
    Ik kreeg alleen maar aanslagen die ik moest betalen
    Graag hulp aub want de belastingdienst heeft mij een hoop laten betalen hiervoor

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.