Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderportaal vergroot betrokkenheid ouders

Ouderportaal vergroot betrokkenheid ouders

Ouders voelen zich meer betrokken bij de prestaties van hun kind in het onderwijs door gebruik te maken van het Ouderportaal. Dit blijkt uit een onderzoek van digiDUIF, de ontwikkelaar van Ouderportaal. 92 Procent van de ouders ziet het systeem als een waardevolle aanvulling. Ook in de kinderopvang wordt steeds vaker met dergelijke systemen gewerkt waarop zowel pm’ers als ouders vanuit huis of hun werk kunnen inloggen.

Educatief partner
Ouders kunnen na te hebben ingelogd in het Ouderportaal meekijken in het leerlingvolgsysteem en de ontwikkelingen van hun kind op school vanuit huis volgen. Ouders geven in het onderzoek aan dat ze zich als educatief partner meer betrokken voelen. Ze vinden het ook handig om via Ouderportaal direct met leerkrachten te communiceren. Enkele opmerkingen uit het onderzoek: ‘Het is een tweerichtingsverkeer geworden’ en ‘We kunnen nu ook zelf 10-minuten gesprekken inplannen’.

Verband
Onderzoeken toonden eerder al aan dat er een verband is tussen de betrokkenheid van ouders bij het onderwijs en de prestaties van kinderen. Hoogleraar Micha de Winter pleit ervoor dat er intenstiever samengewerkt wordt tussen ouders en leerkrachten.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.