Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opvang bij opa en oma maakt dik

Uit een Britse studie blijkt dat kinderen die veel bij hun grootouders komen of voor een deel zelfs door hen worden opgevoed een hoger risico lopen op overgewicht. Bij opvoeding door de grootouders is die kans zelfs 34 procent groter. Als opa en oma deeltijd opvoeden, dan is het risico op obesitas 15 procent groter.

Snoep als beloning
De onderzoekers van het University College London denken dat grootouders betere informatie over gezonde voeding en sport nodig hebben. Ze zouden voedsel of snoep vaak ook als beloning inzetten, waardoor kinderen snel uitdijen. Het zijn vooral kinderen uit betere families die een hoger risico hebben op dik worden na opvang door grootouders. Vooral kinderen wier ongescheiden moeders een goede baan hebben, lopen grote kans op kwabben. Ook kinderopvang door vrienden en kennissen van de ouders, zorgt voor een hoger risico op obesitas, maar alleen als de oppassers de kinderen voltijds hebben.

Bron: faqt.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.