Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oproep: Open deuren of stabiliteit op de bso?

Uit de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang bleek dat bso's zeer verschillende keuzes maken als het gaat om de groepsstabiliteit. Voor een artikel in tijdschrift Kinderopvang willen wij weten: welke keuze maak jij?
bso
iStock

Onderzoekers van de Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (kwaliteitsonderzoek in de kinderopvang) zagen grote verschillen in hun veldonderzoek op de bso. Terwijl de ene bso kiest voor groepsstabiliteit en de deuren gesloten houdt, gooit de andere bso de deuren juist heel bewust open zodat kinderenover het hele pand kunnen uitwaaieren. Hoewel dat aantrekkelijk klinkt, kwamen de onderzoekers in de laatste categorie soms grote groepen tegen, soms zelfs oplopend tot 58 kinderen.

Reageer

Voor een artikel in tijdschrift Kinderopvang (juninummer) willen wij bso’s in beeld brengen die óf de deuren gesloten houdt, óf de deuren openzet en die hier goed over hebben nagedacht. Hebben jullie hier een visie op en zou je hierover willen vertellen in het blad Kinderopvang? Neem dan contact met ons op via kinderopvang@bsl.nl ov.v. Groepsstabiliteit BSO, en leg in het kort uit wat jullie verhaal is. Dan neemt onze freelance-redacteur contact met je op.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.