Opnieuw gastouder zelfstandig verklaard door rechtbank

De rechtbank Noord-Nederland heeft een gastouder erkend als zelfstandig ondernemer en gaat daarmee in tegen de uitspraak van het Gerechtshof Arnhem/Leeuwarden, dat in augustus 2016 oordeelde dat een gastouder niet zelfstandig is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bron: iStock

Opvallend in deze zaak is dat het arrondissement Noord-Nederland onder het werkgebied van het Gerechtshof Arnhem/Leeuwarden valt, legt Gijs Steijsiger uit, adviseur bij De Kroon Adviseurs. Hij begeleidt verschillende gastouders die door de Belastingdienst voor het gerecht worden gedaagd. ‘De rechtbank volgde in dit geval de lijn die is uitgezet door het Gerechtshof in Den Haag, dat afgelopen juni een gastouder aanmerkte als zelfstandig ondernemer.’

Verweer

Beide Gerechtshoven oordelen dus anders. ‘Waarschijnlijk ligt dat aan het verweer van de zaak voor het Gerechtshof Arnhem/Leeuwarden. Ik vrees dat dat onvoldoende was, doordat de fiscalist die de gastouder bijstond niet

0
1935

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.