Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Opinie: ‘Sector staat herziening kinderopvang in de weg’

Het kabinet is van plan om de kinderopvangsector ingrijpend te veranderen. We gaan toe naar een stelsel van 96 procent vergoeding voor alle werkende ouders. De directe aanleiding hiervoor was de toeslagenaffaire, maar er liggen ook langeretermijn-uitdagingen aan ten grondslag. Denk bijvoorbeeld aan de steeds nijpender wordende tekorten op de arbeidsmarkt. Een nieuw stelsel dat oplossingen biedt aan deze problematiek is dan ook van harte welkom volgens Tweede Kamerlid Jacqueline van den Hil van de VVD.
Jacqueline van den Hil
Jacqueline van den Hil, Tweede Kamerlid VVD

Om

Registreren

3 REACTIES

  1. Serieus… wordt goede en liefdevolle opvang echt nog als doel van de kinderopvang genoemd? Zullen we dan maar stoppen met alle mooie manieren van kindvolgend werken, activiteiten om ontwikkeling te stimuleren, observaties, groepsplannen, etc. en alleen nog maar kinderen knuffelen?

  2. Lees alle reacties
  3. Helemaal eens met Barbara Gelens. Het is juist de sector die het belang van kind en ouders op 1 zet en zich zorgen maakt over de toegankelijkheid voor iedereen zodra kinderopvang bijna gratis is.
    De laatste opmerking: ‘Het zou de sector sieren als ze dit voor ogen houden terwijl ze werken aan de herziening van het kinderopvangstelsel.’ schiet ook bij mij in het verkeerde keelgat.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.