Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook in Oost-Nederland samenwerking

Ook in Oost-Nederland samenwerking

Met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen 5 ROC’s en 52 kinderopvangorganisaties in Oost-Overijssel is samenwerking in de grootste regio van Nederland een feit. Beroepsonderwijs en werkveld hebben op initiatief van BKK de handen ineen geslagen.

Stagiaires soms nog onvoldoende uitgerust
Hestia ten Vregelaar, praktijkopleider bij Catalpa Kinderopvang Oost-Nederland, is actief betrokken bij de totstandkoming van het convenant. ‘Met een aantal organisaties concludeerden we dat we bij het opleiden van stagiaires tegen dezelfde zaken aanlopen. Kinderopvangorganisaties worden steeds professioneler en ouders stellen terecht hoge eisen. De stagiaires zijn daarvoor vaak nog onvoldoende toegerust. Daarom hebben we ons gebogen over de vraag hoe de afstemming en samenwerking onderling én met het beroepsonderwijs verbeterd kan worden. Met een eerste programma van eisen zijn we om tafel gaan zitten met de directeuren van de vijf ROC’s.

Grote operatie
‘Het is een grote operatie’ zegt ook Annelies Lowenthal, directeur van de sector Zorg en Welzijn van het Graafschap College. ‘Op directieniveau kun je het vrij snel eens worden, vervolgens moeten veel verschillende mensen in de organisaties er mee aan de slag.” Direct na de ondertekening van het convenant in Almelo op 19 januari start dan ook een aantal werkgroepen met het uitwerken en realiseren van de gemaakte afspraken.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.