Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook in Ens misbruikschandaal

Ook in Ens misbruikschandaal

In Ens (Flevoland) is een 50-jarige inwoner opgepakt omdat hij ervan verdacht wordt dat hij twee meisjes tussen de vier en twaalf jaar in zijn eigen agrarische kinderdagverblijf ‘Onze Boerderij’ in Ens heeft misbruikt. Dit meldden justitie en de burgemeester van de Noordoostpolder op een speciaal georganiseerde persconferentie.

Eigenaar en werkzaam op de boerderij
De zaak kwam aan het rollen na een aangifte tegen de eigenaar. De twee meisjes zijn maandag gehoord door deskundigen. De aangifte werd vorige week gedaan. De verdachte is behalve eigenaar van het kinderdagverblijf/buitenschoolse opvang ook werkzaam op de boerderij. Op de locatie worden ongeveer 26 kinderen opgevangen, maar er is volgens het Openbaar Ministerie geen aanleiding om te denken dat de man zich aan meer kinderen zou hebben vergrepen.

VOG in bezit
In de woning van de verdachte is huiszoeking gedaan, maar er is volgens het OM geen indicatie van het bezit van kinderporno. De verdachte had een zogenoemde verklaring van goed gedrag. Sinds 2009 had hij een vergunning voor het kinderdagverblijf, daarvoor zou hij betrokken zijn geweest bij gastouderopvang. De opvang in Ens is voorlopig gesloten. Het stond op de lijst om in februari een bezoekje te krijgen van de inspectiedienst.

Ouders
Ouders van kinderen die naar de opvang gaan, zijn dinsdag geïnformeerd, ook de ouders van de meisjes die slachtoffer zijn van ontucht. De ouders zouden erg emotioneel, maar ook rationeel hebben gereageerd op het nieuws.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.