Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Humanitas en IVN stimuleren buitenspelen in de winter

Frida Noordzij
Kinderopvang Humanitas en IVN Natuureducatie organiseren samen allerlei winterse buitenactiviteiten, onder de naam Hartje Winter. Humanitas en IVN willen kinderen motiveren om buiten te spelen, ook in de koudste periode van het jaar.
Foto: Kinderopvang Humanitas

Hoewel het nog niet echt winters koud is, blijven veel kinderen in de maand januari/begin februari binnen. Maar buitenspelen is juist zo goed voor de motoriek, concentratie en gezondheid. Marc Veekamp Senior Projectleider Kind & Natuur bij IVN: ‘Bewijslast stapelt zich op: buitenspelen in de natuur is aantoonbaar goed voor kinderen. Toch zie je dat 53% van de kinderen in hun vrije tijd vaker binnen speelt dan buiten. Met acties als Hartje winter proberen we die trend te doorbreken. Ook in de winter.’

Thema’s

Iedere week van het project Hartje Winter heeft een ander thema, zoals Natuur in de winter, Op avontuur en Winterspelen. Het project is de aftrap van de samenwerking tussen Kinderopvang Humanitas en IVN. Beide organisaties stimuleren kinderen meer buiten te spelen en in verbinding te staan met de natuur, in de overtuiging dat zo wordt bijgedragen aan een positieve toekomst voor mens en natuur.

Samenwerking

‘Onze samenwerking met IVN bekrachtigt onze visie dat actief naar buiten gaan een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen’, aldus Sacha Ausems, voorzitter Raad van Bestuur van Kinderopvang Humanitas.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.