Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ontslagen Estro-medewerkers starten eigen opvang

Toen kinderopvangorganisatie Estro afgelopen zomer failliet ging, werden bijna 50 locaties niet overgenomen door Smallsteps. Dat gold ook voor de locatie van Maaike Meijer en Miriam Savenije in Hengelo. Na hun ontslag hebben de twee hard gewerkt aan een doorstart. Dat is gelukt. Op 25 openden ze kinderdagverblijf De Droomboom.
<p>Maaike Meijer en Miriam Savenije werkten 17 en 18 jaar op de Catalpa-locatie die na het faillissement van Estro de deuren moest sluiten. Opeens stonden ze op straat.</p>
Maaike Meijer en Miriam Savenije werkten 17 en 18 jaar op de Catalpa-locatie die na het faillissement van Estro de deuren moest sluiten. Opeens stonden ze op straat.

Meijer en Savenije werkten 17 en 18 jaar op de Catalpa-locatie die na het faillissement van Estro de deuren moest sluiten. Opeens stonden ze op straat. Ze vonden het faillissement zonde, alleen al omdat het pand het jaar ervoor speciaal was gebouwd voor kinderopvang.

Plezier in werken

Vanaf januari zijn de plannen voor een eigen locatie echt begonnen. Inmiddels zijn er tien kinderen op de locatie en dat aantal groeit iedere maand. De opvang van de kinderen, maar ook het leiden van de locatie en alles wat daarbij komt kijken, doen de twee zelf. ‘We kunnen maximaal 32 kinderen opvangen’, zeggen de dames tegen RTV Oost. ‘Maar het gaat ons in de eerste plaats om de kinderen. Zij moeten het hier naar hun zin hebben.’ De twee eigenaresses zijn blij dat ze weer lol in hun werk hebben.

Vakbondsorganisatie Abvakabo FNV ziet voldoende aanknopingspunten om een rechtszaak tegen Smallsteps aan te spannen. De bond vindt dat het flitsfaillissement in werkelijkheid een goed voorbereide overname is en dat er dus eigenlijk sprake is van ‘overgang van onderneming’. Als de rechter dat ook vindt, wordt het faillissement van Estro teruggedraaid. In dat geval moet Smallsteps alle 3600 werknemers overnemen. Lees meer >>

2 REACTIES

  1. Goed bezig dames, zo hebben wij er in Erp ook voor gezorgd dat Bambino weer een zelfstandige locatie werd. Net voor het failisement hebben we de locatie overgenomen van Estro. Mijn zusje werkte daar op dat moment al 15 jaar. Een organisatie die al zolang bestaat in Erp kun je niet zomaar failliet laten gaan, daar moet je alles uithalen wat erin zit. Mooi om het voltallige team en de locatie weer op te zien bloeien. Kleine locaties met korte lijnen hebben de toekomst, daar geloof ik heilig in. En dat is ook wat we van de ouders horen. Heel veel succes!

     

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.