Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ongeluk met stint blijft waarschijnlijk altijd een raadsel

Het Openbaar Ministerie en de politie zijn er niet in geslaagd de oorzaak van het fatale ongeluk met de stint van twee jaar geleden te achterhalen. Bij de botsing met een trein kwamen vier kinderen om het leven. Naar verwachting komt een nieuwe versie van de stint snel op de markt.
Beeld: Stintum

De vrouw die de stint bestuurde wordt niet vervolgd. ‘Ze heeft er alles aan gedaan om de aanrijding te voorkomen en moet leven met het feit dat dit niet gelukt is,’ aldus het OM.

Uit het onderzoek van OM en politie blijkt dat de stint nog in beweging toen de elektrische bolderkar onder de spoorbomen doorging en ook toen deze in botsing kwam met een trein. Er zijn geen sporen gevonden die duiden op een defect of storing kort voor het ongeluk.

Edwin Renzen

Wat er gaat gebeuren met Edwin Renzen, de producent van de stint, is nog niet duidelijk. Dat onderzoek loopt nog, aldus het OM.
Onlangs sprak Renzen in Kinderopvangtotaal de hoop uit dat een nieuwe versie snel op de markt wordt toegelaten.
Dat is ook de verwachting van BK-directeur Emmeline Bijlsma ‘Er ligt een stapel positieve rapporten op de bureaus van het ministerie van I&W’, aldus Bijlsma in een blog. ‘Op basis van de informatie die wij hebben, gaan we ervan uit dat dit een positief besluit zal zijn.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.