Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek: wat betekent corona voor jonge kinderen?

Met het onderzoek 'COVID-19 en het jonge gezin' wil de Universiteit Utrecht meer zicht krijgen op de gevolgen van de coronacrisis voor gezinnen met jonge kinderen. Wat maken jonge kinderen en hun ouders mee? En hoe gaan zij daarmee om? De universiteit is op zoek naar ouders van kinderen van 1-5 jaar oud, die een online vragenlijst willen invullen.
corona effect op stress kinderen
iStock

Het onderzoek is onderdeel van een grote internationale studie en zal bijdragen aan meer kennis over:

  • wat jonge kinderen en gezinnen meemaken;
  • hoe jonge kinderen omgaan met deze veranderingen;
  • hoe ouders/verzorgers omgaan met de situatie en hun kinderen kunnen helpen gedurende deze tijd;
  • hoe hulpverleners jonge kinderen en hun gezinnen beter kunnen helpen, tijdens en na de coronacrisis , en bij vergelijkbare situaties in de toekomst

Wie kan deelnemen?

Het gaat om ouders van kindern in de leeftijd van één t/m vijf jaar oud. Zij kunnen een online vragenlijst invullen. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Voor een tweede, derde en vierde meting ontvangt zij een verzoek om deel te nemen via e-mail. Deze metingen zullen plaatsvinden 3, 6 en 12 maanden na de eerste meting. Je kunt per keer beslissen of je meedoet en op elk moment met je deelname stoppen, aldus de onderzoekers.

De geanonimiseerde onderzoeksgegevens worden beveiligd opgeslagen. Deelname aan deze studie is dus vertrouwelijk.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.