Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderwijsassistent maakte mogelijk meer slachtoffers

Misbruik

De 27-jarige onderwijsassistent die verdacht wordt van ontucht met zes leerlingen op een school voor slechtziende en blinde kinderen heeft mogelijk meer slachtoffers gemaakt. In 2007 werkte hij op een kinderdagverblijf in Huizen. Dat maakte het Openbare Ministerie (OM) donderdag bekend.

Scouting
Volgens het OM blijkt uit een verklaring van de verdachte dat hij mogelijk al in 2007 onzedelijke handelingen heeft gepleegd, bijvoorbeeld op het kinderdagverblijf. Daarnaast was de man gedurende een langere periode werkzaam als scouting leider. Ook daar zou hij ontucht met kinderen hebben gepleegd.

Bijeenkomst ouders kinderdagverblijf
Donderdagavond vond er een bijeenkomst plaats voor ouders van kinderen van het kinderdagverblijf en de scouting. Ouders kregen daar informatie en kregen de gelegenheid om vragen te stellen. De verdachte werd eind juni aangehouden en zit sindsdien vast. Maandag heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam zijn voorlopige hechtenis met 60 dagen verlengt.

Beluister een NOS-fragment >>

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.