Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Ondernemers zelf verantwoordelijk voor uurtarieven 2023? ‘De stoom kwam uit mijn oren’

Minister Karien van Gennip denkt niet dat er compensatie komt voor ouders voor de hoge kinderopvangtarieven in 2023. Zij legt de bal bij ondernemers, waarvan de meeste ‘hartstikke winstgevend’ zijn, zei Van Gennip tegen RTL Nieuws. ‘De stoom kwam uit mijn oren’, reageert Debby van Heyningen, eigenaar van kleinschalige kinderopvang Keiki Holo Holo in Nootdorp.
ondernemers-zelf-verantwoordelijk-voor-uurtarieven-2023-de-stoom-kwam-uit-mijn-oren
Neshla Staal (links) en Debby van Heyningen. Foto: Monique van der Sande
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem KinderopvangTotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Ook voor ons zit er niets anders op dan de kosten doorberekenen aan de ouders. Ik heb met recht een mini kinderdagverblijf met 1 groep van 12 kinderen, 4 pedagogisch medewerkers en een oproepkracht. We hebben de kwaliteit hoog staan, we staan elke dag met 3 pedagogisch medewerkers op de groep, ook als dit niet nodig is. Ik werk zelf 4 á 5 dagen op de groep en de vijfde dag of in het weekend doe ik administratie. We geven het goede voorbeeld en dan krijg je een trap na van de Minister. Misschien moet ze eerst zich beter inlezen voordat ze iets gaat roepen. Waarschijnlijk hebben grote organisaties meer winst (ik denk zelf dat het wel meevalt), maar door het personeelstekort moeten grote ook meer zzp’ers inhuren en dit is een grote kostenpost. Ik heb gelukkig op dit moment een stabiel personeelsbestand, maar als iemand, voor lange tijd ziek word, heb ik ook een probleem. Alles om ons heen wordt duurder, maar volgens de Minister moeten de organisaties het uurtarief maar minder omhoog doen. Dit betekend voor mij dat ik minder winst/salaris* (*aankruisen wat van toepassing is) heb om van te leven. De winst is namelijk mijn salaris en overuren worden niet uitbetaald (risico van het vak). Ik heb ervoor gezorgd dat er minder werkdruk is, door met 3 pedagogisch medewerkers op de groep te staan, door word ik nu voor afgestraft, beter gezegd de ouders worden daarvoor afgestraft. Hier in de randstad hebben ze ook nog eens niet de mogelijkheid om naar een ander kinderdagverblijf te gaan. Er zijn lange wachtlijsten hier.

   • beste Ingrid,
    Het is gewoon frustrerend dat jij als, kleine, ondernemer het gevoel hebt dat je niet serieus genomen word door de overheid. En dat terwijl jij / wij mede werken aan een goede economie. Werkgelegenheid, kinderopvang voor werkende ouders. Nee! het is niet een hele fijne opmerking van minister Van Gennip.
    Wij houden ook ons hart vast daar waar het de “gratis” kinderopvang betreft. Want zit jij met jouw kdv in Groningen of Drenthe dan zul je veel minder hoge huurtarieven hebben. Hier in de Randstad zijn de huren schrikbarend hoog. Hoe gaat de overheid dat berekenen. Wij hebben ook hier helaas geen goed gevoel over. Wij hopen dat Van Gennip onze reacties ook leest en alle kinderopvang organisaties, klein of groot, op waarde zal gaan schatten. Jullie veel sterkte in deze periode. Samen staan we sterk wil je praten mag je ons altijd bellen.

  2. Lees alle reacties
  3. Heel herkenbaar… hier kwam er ook stoom. Ja, de grote organisaties draaien dikke winsten maar de kleine particuliere organisaties breien het elk jaar maar weer net aan rond. Wij hebben, als kleintje, toch besloten om halverwege het jaar de uurprijs te gaan evalueren (dit voorstel kwam van de OC zelf) en als het of te laag of te hoog uitvalt de uurprijs aan te passen. Het is allemaal zo onzeker momenteel.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.